სოციალური პროექტის
გეგმა
პროექტის ხელ-ლი :ნ. ბერიძე
1.
|
პროექტის სათაური
|
,,პური ჩვენი არსობისა’’
|
||||||||||||||||||||||||||||||||
2.
|
პრობლემა
|
მოსწავლეებს არ აქვთ ინფორმაცია ამ უმთავრესი პროდუქტის შესახებ. მათ
არ იციან პურის ყადრი, შეუძლიათ პურის ნატეხების გადაყრა ნაგავში.
|
||||||||||||||||||||||||||||||||
3.
|
მიზანი
|
გაიღრმავებენ ცოდნას მოცემულ თემასთან დაკავშირებით, კერძოდ რა გზა უნდა
გაიაროს ხორბალმა იმისათვის, რომ მზა პროდუქტი მივიღოთ.ამისათვის ისინი მოიძიებენ
ინფორმაციებს თავიანთ კუთხეში გავრცელებული პურის მრავალსახეობის შესახებ. აღწერენ
იმ ეტაპებს, რასაც გადის ხორბალი პურის ყანიდან სუფრაზე არსებულ მზა პროდუქტამდე.
|
||||||||||||||||||||||||||||||||
4.
|
პროექტის სრული აღწერა
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||
5.
|
პროექტში მონაწილეობენ
|
II3 კლასის მოსწავლეები.
|
||||||||||||||||||||||||||||||||
6.
|
სსსმ მოსწავლე
|
არ მყავს.
|
||||||||||||||||||||||||||||||||
7.
|
პროექტის ბოლოს მისაღწევი შედეგები
|
მოსწავლეები გაიღრმავებენ ცოდნას ხორბლის კულტურის, მისი გავრცელებისა
და მოყვანის შესახებ. გაეცნობიან პურთან და ხორბალთან დაკავშირებულ ტრადიციებს. ისწავლიან,
რომ პურს განსაკუთრებული ადგილი აქვს ჩვენს კვების რაციონში, გაიგებენ, რომ მასში
ადამიანისათვის აუცილებელი მინერალები შედის, არ შეიძლება პურის ნატეხების გადაყრა. მას გაფრთხილება
უნდა.
|
||||||||||||||||||||||||||||||||
8.
|
საგნობრივ ჯგუფებთან და ეროვნულ სასწავლო გეგმასთან კავშირი.
|
ესგ ქართ.II.3,
ქართ.II5,
ქართ. II.11
|
სოციალური პროექტი
,, პური ჩვენი არსობისა’
პური არა მარტო აუცილებელი პროდუქტია ქართველებისთვის,
არამედ წეს-ჩვეულებათა შესასრულებელი უმთავრესი სიწმინდე. ამიტომაც აქსოვდნენ ქართულ
ჩუქურთმაში ხორბლის თავთავს.
როგორ ხდება ხორბლის მოყვანა?
ხორბალი ურთულეს გზას გადის
No comments:
Post a Comment